PALAA REFERENSSEIHIN

Schoeller Allibert ja Wiitta uskovat yhteis­työn voimaan

– Alan suurien toimijoiden, Schoeller Arca Systemsin ja Linpac Allibertin integraation, myötä syntyi Schoeller Allibert -konserni ja meillä suoritettiin samalla koko strategian uudelleenarviointi. Tämän seurauksena määritimme tuotantolaitoskartan ja markkinaläsnäolon alihankintatuotannon kautta niille markkinoille, joilla se nähtiin järkeväksi, kertoo Schoeller Allibertin Managing Director North East Europe Katriina Sajalinna.
 

Strategian määrityksen aikana Heinolan tehdas myytiin Wiitta Oy:lle. Tämä teki Wiitasta entistä vahvemmin sopimusvalmistajan.
 

– Talo ja tuotanto olivat meille tuttuja, mutta muutoksen taustalla oli ajatus siitä, että Wiitta pystyy pienempänä lokaalina toimijana olemaan reaktiivisempi, joustavampi ja uudelleenorganisoimaan ja tehostamaan toimintoja, jotka olisivat muutoin jääneet ison myllerryksen varjoon, Sajalinna toteaa.
 

Liike oli tarkkaan harkittu ja yhteistyö kukoistaa tiiviinä ja syvällisenä.
 

– Kaikki alihankkijamme ovat meidän auditoimia ja hyväksymiä alihankintatoimittajia. Me olemme puolestamme heidän kanavansa markkinoille, missä he eivät muutoin halua toimia myynnillisesti. Yhteistyö on syvää, ja siinä katsotaan yhteistä etua. Istumme samalla puolella pöytää, Sajalinna summaa.
 

KEHITYKSEN EDELLÄ­KÄVIJÄNÄ YKSISSÄ TUUMIN

Schoeller Alliberttia ja Wiittaa yhdistää halukkuus kunnioittaa ja kuunnella paikallisia markkinoita.
 

– Olemme onnistuneet luomaan hyvin avoimet ja selkeät pelisäännöt, jossa aktiivisella yhteydenpidolla on suuri merkitys, toteaa puolestaan Schoeller Allibertin Myyntikoordinaattori Tiina Palonen.
 

Yhteistyön tavoitteeksi asetettiin laadukkaiden tuotteiten toimittaminen pääsääntöisesti kotimaan markkinoille, paikalliset markkinaolot huomioden.
 

Tietyissä segmenteissä volyymit vaativat ketteryyttä toimittajalta, sillä isojen varastojen ajaminen ei ole kannattavaa, joten lajinvaihdot täytyy pystyä tekemään nopeasti, jotta pienemmätkin ajoerät pystytään toteuttamaan kustannustehokkaasti. Tässä tilanteessa pienempi ja ketterämpi toimija palvelee isoa paremmin.
 

– Wiitta on osoittanut yhteistyössä loistavaa valmiutta ja muuntumiskykyä: he tunnistavat tarpeen modernisoida prosesseja, ja joissain tilanteissa he ovat meitä ketterämpiä. On asioita, joissa olemme ottaneet mallia Wiitalta, Sajalinna kertoo.
 

Tavoitteet ovat toteutuneet Sajalinna mukaan hyvin.
 

– Olemme opetelleet Wiitan kanssa yhteiset tangon askeleet. Se on sisältänyt esimerkiksi eräkokojen ja sitoumuksien määrittelyä.
 

Yhteistyö on Sajalinnan ja Palosen mukaan ollut opettavainen prosessi. Ristiriitatilanteita ei kuitenkaan ole esiintynyt.
 

– Mielestämme Wiitta osoittaa erinomaista tervettä järkeä yhteistyössämme. Kömmähdyksien sattuessa korjaavat toimenpiteet on tehty välittömästi ja huolellisesti. Wiitan reklamaatioiden hoitokyky ja -tahto on ollut meidän suuntaamme erinomainen.
 

TALOUDEL­LISESTI JA VIHREÄSTI TULEVAI­SUUTEEN

Schoeller Allibert pyrkii valmistamaan kaikki lähialueilla myymänsä muovituotteet Heinolassa. Kun matka valmistuspaikalta markkinoille on lyhyt, säästyy aikaa, rahaa ja luontoa. Pyrkimyksenä lähitulevaisuudelle on volyymien nosto.
 

– Wiitta on ISO-sertifioitu ja meillä on jatkuvaa yhteistä laadunseurantaa ja auditointia, jolla pyrimme tunnistamaan tapoja tehdä asioita yhä paremmin ja tehokkaammin. Markkinoiden kääntäminen perinteisistä materiaaleista ekologisesti kestävämpiin, kustannustehokkaampiin ja hygienisiin muovisiin ratkaisuihin on jatkuvaa ojankaivuutyötämme, Sajalinna kertoo.
 

Yhteistyö Wiitan kanssa jatkuu.
 

– Wiitalla on erinomainen tiimi ja moderni ajatusmaailma. Me viemme osaltamme Wiitan sanomaa eteenpäin mielellämme. Wiitan nimellä on toimialallamme hyvä kaiku.

Wiitta

Haluatko kuulla lisää yhteistyöstä?

wiitta

Wille Viittanen

040 581 8958
wille.viittanen@wiitta.fi
 
Ota yhteyttä Willeen, niin katsotaan yhdessä.