Tillbaka till referenser

Wiitta och Renos – Problem­fritt samar­bete

Renos Oy distribuerar produkter för renovering av rörledningar och utför även reliningprojekt. Renos lösningar kan användas för att reparera kommunala avlopp, vattenledningar, rörledningsbroar och vägtrummor utan grävning, snabbt, tillförlitligt och kostnadseffektivt.

 

– Grävarbeten stör trafiken och de boende. Utgrävning av jordmaterial, grundläggning av nya ledningar och installation av rörledningar förbrukar naturresurser och försämrar luftkvaliteten. En schaktningsfri metod är ett mer miljövänligt och kostnadseffektivt sätt att renovera vattenförsörjningsställen. Metoden är väldigt populär, särskilt i städer, säger Sami Levänen, vd för Renos Oy.

 

Wiitta till hjälp vid vändpunkten

 

2016 upplevde Renos en vändpunkt i sin verksamhet och företaget behövde en ny leverantör av rör för infodring. Efter att de funderat på saken ett tag beslutade företaget att tillverka en egen produkt. Levänen kontaktade Wiitta och frågade om de var intresserade av ett samarbete. Arbetet kom genast i gång på ett positivt sätt, eftersom Wiitta även kunde hjälpa till med att hitta formtillverkare.

 

– Wiitta hade formtillverkare i sitt kontaktnät och arbetet kom i gång snabbt. Vi kunde leverera produkterna till slutkunderna mycket snabbt ur vår synvinkel, på cirka sju månader.

 

Det nära samarbetet har fortsatt sedan dess och på Renos är man över lag nöjda med Wiitta.

 

– Wiitta är en flexibel och bra samarbetspartner. När de har uppstått utmaningar har de hanterats snabbt och man har gått vidare, återigen lite klokare.

 

Enligt Levänen är även Wiittas välfungerande logistik viktig för verksamheten.

 

– Wiittas lager skickar de beställda produkterna till våra kunder inom några dagar. I vår bransch är slutkunderna vana vid snabba leveranser, så det är en stor fördel för oss.

 

Enligt Levänen har Wiitta alltid haft en utmärkt serviceberedskap, även i exceptionella situationer.

 

– Ett år fick vi en beställning till Ryssland mitt under semestrarna. Vi fick hjälp av Wiitta med kort varsel. Till sist var båda företagens vd:ar involverade i förpacknings- och lastningsaktiviteterna.

 

Finländskt familje­företag

 

Även inhemskheten värderas högt hos Renos.

 

– Det känns bra när ens samarbetspartner är ett inhemskt familjeföretag som sysselsätter folk i Finland. Jag tror att våra kunder också uppskattar att de pengar de investerar blir kvar i Finland och gynnar den inhemska ekonomin.

 

Renos är expert på reliningteknik

 

Renos distribuerar produkter för renovering av rörledningar och utför även reliningprojekt. Våra huvudprodukter för avloppsrenovering är Rauliner-profilrör, Renos PP korta infodringsrör och Renos Flexirör för schaktningsfri infodring med långa rör. I tryckledningar använder vi oss av tyska Gerodur PE100RC-rör och i större diametrar Amiblu kompositrör och SPR spiralinfodring. Våra produkter kan användas för att reparera kommunala avlopp, vattenledningar, rörledningsbroar och vägtrummor utan schaktning snabbt, tillförlitligt och kostnadseffektivt. Konstruktionslivslängden för alla våra produkter är minst 50 år.

Wiitta

En lyckad historia!

wiitta

Wille Viittanen

+358 40 581 8958
wille.viittanen@wiitta.fi

 

Är du intresserad av samarbete kontakta Wille.